M-am decis sa imi fac blog. Incep cu subiectul la care cred eu sunt cea mai priceputa pe zona de beauty: PAR.
Parul iti poate schimba radical look-ul: fie in bine fie in rau daca nu este ingrijit. Am tinut “conferinte” telefonice legate de ce produse de ingrijire a parului sau device-uri sa isi cumpere. Arsenalul meu continue momentan: perie rotativa, perie incalzita, placa, bigudiuri electrice, ondulator cilindric de doua dimensiuni si ondulator automat… Da… par muuulte, prea multe, insa sunt achizitionate in timp si imi plac 😊.
Primul articol este pe tema periei rotative:
Sunt la a 4a perie rotativa…
De la a doua perie rotativa am cautat reviewuri pe net, review-uri sincere, deloc partinitoare care sa ma ajute sa iau o decizie. Prima a fost cumparata sub impulsul momentului si returnata 24 de ore mai tarziu 😊 pentru ca nu era ceea ce imi doream. Va voi povesti in articole ulterioare despre fiecare tip de perie in parte cumparat.
Nu cred ca de la producatorii de top de device-uri de style-ing al parului exista produse proaste sau produse bune general valabile. Cred ca fiecare dintre noi avem dorinte diferite si tipuri de par si structuri ale firului de par diferite si trebuie sa ne gasim aparatul potrivit
Parul meu este blond cald obtinut fara decolorare. Este importanta desigur structura firului de par in momentul styling-ului. Un par putin mai deteriorat va prinde forma mai usor si va sta in forma data de perie mai mult, in timp ce un par sanatos va tinde sa redevina la forma initiala mai repede.
Pararea mea despre peria de par rotativa BaByliss Creative AS510E
Peria are un invelis ceramic, firele sunt de plastic moale, smocuri destul de rezistente ( vom discuta intr-un articol ulterior si despre producatorii care au ales sa incorporeze in periile rotative si piepteni – lucru care pe anumite tipuri de par ajuta pe alte tipuri de par incurca)
Are 3 trepte de aer: rece (peria nu se invarte) si cald 2 optiuni (peria se invarte)
Peria vine cu doua accesorii: o perie mai mica in diametru dar fara invelis ceramic si o perie de dimensiune medie spre mare cu invelis ceramic.
Manerul este subtire si mai usor de tinut spre deosebire de alte perii rotative, este usor de schimbat sensul de invartire.
Din punctul meu de vedere este potrivita pentru parul mediu sau un mediu spre lung. Pentru cel foarte lung poti sa iti aranezi varfurile cu ea insa nu sa il aranjezi pe toata lungimea pentru ca risti sa il incurci, chiar si cu suvite foarte subtiri.
Cu ea obtii rezultate maxime daca radacinile sunt complet uscate si varfurile usor umede. Inainte de a incepe sfatul meu este sa folositi un produs de protectie termica mai ales spre varfuri (zona in care parul va sta cel ma mult in contact cu peria. Nu folositi niciodata pentru peria rotativa sau ondulator spuma fixativa fara protectie pentru ca riscati sa distrugeti parul peste punctul in care se mai poate repara fara foarfeca.
Si acum in sfarsit procesul efectiv de aranjare a parului…
Eu incep prin a-mi imparti parul in mai multe straturi: prima calota de sus o strang, o pieptam bine si o prind sus, apoi urmeaza parul din zona mediana ( aprozimativ parul aflat deasupra urechii- o zona destul de importanta care poate da o forma buna sau proasta daca nu este asezat cum trebuie prins cu niste cleme de partea de sus si in final parul care ramane si cu care de fapt si incepem.
Partea de jos este zona care ne ajuta sa obtinem volumul coafurii, eu incep de la baza, tin putin peria pe treapta de caldura inferioara aproape de pielea capului apoi cobor usor pana la varfuri, pe “drum incep si sa rotesc peria). In momentul in care am ajuns la varfuri, ma ajut de palma si trag suvita pe perie pentru 6-8 secunde. Procedez la fel pana termin intreaga “podoaba” aflata la baza. Apoi dau clamele jos si continui cu suvitele din zona mediana. Atentie deosebita trebuie acordata calotei peste suvitele careia trebuie sa treci si pe deasupra si pe dedesubt cu peria pentru a da un aspect ingrijit parului.
Imediat ce terminati cu toate suvitele de par verificati daca au ramas zone in care parul pare drept sau nearanjat si retusati. Eventual, daca de obicei folositi fixativ
! Sfat: Daca timpul va permite, incercati sa faceti asta dimineata, nu seara pentru ca o singura ora sau doua pana punem capul pe perna nu permite firului sa se raceasca complet si riscam sa ne trezim ciufulite. Cu cat dam mai mult timp parului sa stea in forma data de noi cu atat rezultatele vor fi mai bune!
Puncte forte:
- Foarte usor de manuit spre deosebire de alte perii rotative, intr-un cuvant ergonomica;
- Usoara si are un cablu destul de lung;
- Perii sunt rezistenti, nu cad usor si nu incurca parul;
- Are strict acesoriile necesare si pe care de fapt le foloseste toata lumea ( veti vedea intr-un articol ulterior: accesoriile intule ale periilor rotative 😊);
- Parul arata bine, straluceste si are textura matasoasa;
- Design frumos.
Puncte slabe:
- Daca iei o suvita prea lata la alte modele de perii, partea de par in excess doar “pica” din manunchi, aici se incurca
- Invelisul de protectie al periilor, pe care eu mereu il folosesc pentru a nu deteriora perisorii sunt dintr-un plastic de foarte slaba calitate spre deosebire de modele anterioare
- Nu are gentuta de voiaj (noroc ca le am pe cele de la periile avute inainte)
Overall feeling despre aceasta perie: Buna! O recomad cu drag!