Despre viata la casa si mici oaspeti nepoftiti

Acum cinci ani…nu imi vine sa cred ca a trecut atat de mut timp…m-am mutat la casa.

Am crescut in oras, parintii in oras la bloc…bunicii materni in oras la bloc, bunicii paterni in oras la casa, insa genul acela de casa fara nici un pic de curte si de verdeata. A merge la tara mi se parea ca mergi intr-un loc magic dupa care tanjeam. Auzeam copii la scoala spunand plec la tara, la fel si vecinii de la bloc si ma intristam ca eu nu aveam asa un loc.

In acest context, cand sotul si cu mine am inceput vanatoarea de case, dupa cateva apartamente vazute in Bucuresti, am schimbat foaia si ne-am indreptat catre periferia Bucurestiului si am gasit la doar 2 km de granita Bucurestiului casa cea mai frumoasa pentru noi. E casa care ne-a fascinat inca din anunt.

Ne-am mutat si chiar daca interiorul era asa cum il doream curtea nu era ce ne-am dorit. Anterior era curtea perfecta pentru gratar si bere, iar eu visam la o curte care sa imi inspire vacanta, plaja, relaxare, draperii diafane albe, coctail, lumini difuze puse strategic printre brazi si flori semiexotice. Dupa munca, organizari, reorganizari si devastat magazinele cu felinare, decoratiuni si corpuri de iluminat, am ajuns la zenul perfect. Ceea ce nu facea parte din acest zen perfect erau soaaareciiii si sobolanii. Daaaa chiar despre soareci si sobolani vorbim. Vederea primului in contextul a ceea ce v-am povestit mai sus m-a oripilat. Pur si simplu imi rulam in cap bolile odioase pe care stiu ca le transmit, ma gandeam ca nu ma voi mai relaxa in veci pe frumoasa mea terasa. Imi venea deja sa fac programare la primul laborator de analize… da, suna exagerat dar imi simteam gradina compromisa si relaxarea mea la fel.

Evident solutiile ce apareau de la prieteni, familie, etc erau deratizare, capcane, otrava insa pentru noi nu era o solutie. In spatele casei este un teren viran, deratizarea e o solutie temporara pentru cei ce sunt acum in zona. Nici sotul, nici eu nu eram pregatiti sa strangem capcanele pline cu soareci.

Vazusem aparatele de la TV care indeparteaza rozatoarele si mi se parea absolut cea mai buna solutie insa nu credeam in ea. Oricum pentru noi era cea mai buna solutie posibila: Nu voiam sa ii omoram, sa ii strangem dupa ce isi facea otrava efectul, nu voiam sa avem situatia asta nonstop ( scapam de unii si veneau altii). Tot ce voiam si aveam nevoie era sa ii indepartam si sa nu se mai apropie de gradina mea relaxanta.

Asadar sotul meu s-a interesat a studiat a cautat si a gasit varianta cea mai buna. Am luat chiar doua aparate pest repeller si am montat unul in pod si unul in gradina. Speram ca isi va face efectul si voi reveni cu detalii despre cum a functionat la noi.

Sper sa functioneze pentru ca pentru noi cel mai important este sa ii tinem departe de zona noastra de relaxare si nu sa pornim un razboi din care nici o parte implicata nu va iesi in castig.

Tu ai trecut prin situatia asta? Ce solutie ai gasit pentru a tine la distanta rozatoarele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Haine comandate on line – folositi magazinele online pentru a va comanda haine?

Eu sincer da. L-am folosit de foarte multe ori desi nu de putine ori am fost dezamagita de rezultat. Am inceput timid...

Top 5 masti pentru ten home made

Indiferent cat de bun ar fi fondul de ten, de minunat si rezistent daca tenul pe care este aplicat nu este sanatos si...

The power of the tutu

Stilul meu vestimentar este destul de “curat”, nimic extravagant. Combin negru cu gri, alb si pudra in diversele ei nuante. Uneori mai fac “extravagante”...

Epilarea definitiva

De cand am inceput sa ma epilez, pentru mine aceasta chestie a fost un stres mare… mare… foarte mare.

Fond de ten Vichy Mineralblend

Fond de ten Vichy Mineralblend cu acid hialuronic si pigmenti minerali   Ce spune Vichy despre...

Stay safe… stay home!

Azi e un articol altfel... Nu vorbesc despre creme, make-up si ondulari de par… Azi vreau sa vorbesc despre ce ma...