PinExt Take away de provincie

takeaway cups 300x147 Take away de provincieNu e de mirare ca dupa atata timp de stat in casa mi-a picat bine de tot o plimbare. E deja destul de rece pentru a lua un loc pe terasa si acuma numai de asta n-are nevoie corpul meu, eu trebuie sa ma misc cat mai mult, m-am decis sa iau o cafea in mana si sa imi plimb fiul prin praful centrului.

Oricum aveam un motiv bine intemeiat pentru a face plimbarile zilnice prin oras, trebuia sa achizitionez niste lucruri de care barbatii chiar se tem. Si ca sa imi inec pofta de o cafea buna de tot, ca cea de acasa e zero, aparatul meu de cafea face o licoare rezistibila papilelor gustative, am decis sa iau una “la pachet”. Ar fi fost ciudat sa intru intr-un bar cu caruciorul si sa ma si simt normala. Mi-am dat de gandit de unde as putea cumpara. Satmareni stiti voi, la noi, mereu se gasesc lucruile greu. Dupa putina nedumerire mi-am adus aminte ca la Bianco Milano este, numai ca e inchis, apoi Red Hat Caffe, aici ar fi fost ok dar cum intru, doar nu-mi las copilul in strada, asa ca m-am razgandit. Apoi pica fisa: New York Caffe, tejgheaua lor e exact la intrare si nu neccesita sa intru desi jos e salon de nefumatori, dar totusi.

Apoi m-am gandit cum se numeste ceea ce imi doresc eu. Cum sa cer… cafea de dus in pahar de carton? sau in pahar de plastic? sau cafea de purtat? sau cafea la pachet? Se stie noi in Satu Mare nu prea folosim cuvinte “americanseti”, doar unguresti. Deci “elvitel kave”? Nu, nici asta. Apoi mi-am zis ca tot varianta in engleza ar fi mai ok, asa ca am cerut o cafea take away lung, fara zahar. Domnita s-a uitat crucis si mi-a replicat: “Eventual cafea To-go”.

 

Deci ne-am inteles…se zice to-go si nu take away in provincie. A nu se mai confunda ca mi se va taia capul next time. icon smile Take away de provincie La fel si voua.