PinExt Adam

IMG 20130927 193348 Medium 300x300 AdamSunt multe de spus si nici nu stiu cu ce sa incep…poate ar trebui cu pauza de scris pe blog.
Pauza a existat si va deveni una din ce in ce mai mica si se datoreaza bebelusului meu drag, Adam, care a venit pe lume pe 17 august 2013.

Am ales sa nasc in Ungaria, auzisem zeci de argumente pro si ginecologul meu, la care mergeam de ani de zile, tocmai acolo e medic. Concluziile sunt suparatoare, din pacate. Medici de nota 10, dar asistentele deja corupte de parasutele romance. Daca pana acuma nu trebuia sa oferi atentii pentru a schimba un pansament sau pentru a primi o lenjerie de pat noua, acum totul s-a schimbat. Eu? Eu nu le-am oferit decat ceea ce am considerat ca merita si culmea am fost trasa de ureche ca ele merita mai mult si asta in acele momente care ar fi trebuit sa fie cele mai frumoase. E de rau? E de bine? Decide fiecare.

Adam, insa si-a facut drum catre inima mea din primul moment. Imi aduc aminte cu drag primul pupic. Si de aici incolo timpul s-a schimbat si nu-l mai pot intelege. Zboara, zboara ca cea mai rapida pasare.

Mereu am crezut ca mamicile sunt ca si canoanele: se tund scurt/mediu, nu se mai machiaza, sunt neglijente, vorbesc doar de scutece, lapte, alaptare, viata sociala devine zero si ajung sa-si neglijeze partenerii. Se pare ca eu sunt exceptie sau cel putin tind sa cred asta.

Despre tatici, se spune ca au doua maini stangace. Noi incalcam din nou regula societatii, al nostru tatic e tare indemanatic si adora sa stea cu Adam cand am nevoie de o pauza. Si tind sa cred ca sunt cu zecile ca el. Barbatii isi iau din ce in ce mai mult din timpul lor pentru a sta cu copilul care momentan le ofera doar un zambet. Si, se pare ca e deajuns.

Trebuie sa linistesc noile mamici ca manual de utilizare exista si este usor de gasit in librarii sau daca au noroc primesc una deja la spital. Nu e mare scofala sa se informeze. Si aici ma veti contrazice ca fiecare copil e altfel, este foarte adevarat insa toti copii au nevoie de 20-21 grade in casa si nu mai mult sau fiecare copil sughite si nu ar trebui sa ne sperie deoarece este benefic pentru el. Exemplele ar putea continua.

Sfaturile vin mereu fara sa le cerem. Aici apare un stres in plus care nu o putem evita si nu pot sa inteleg de ce o fac majoritatea. Eu ma abtin sa fac vreo remarca. Mi se pare corect sa cer si sa primesc. Sa mi se ceara si sa ofer. Vreau sa mai specific ca atunci cand inscriem copilul la un pediatru sa-i dam toata increderea si nu sa mergem la alti 5, pentru ca fiecare va avea alta parere si nu mai stim de cine sa ascultam. Alegem unul si cu unul ramanem.

Adam, a scos la iveala noi sentimente din mine, unele lucruri le vad altfel si cu siguranta asta va schimba linia blogului putin, insa nu va deveni unul de mamica, desi statutul ma incanta. Voi fi aceasi persoana cu pareri ca si pana acuma.

Bine ai venit dragul meu!